Valikko

Pressmeddelande

maalis 3, 2020

Riverside Festival 2020 ordnas i Söderkulla gårds park 17–18.7.2020

På begäran av allmänheten ordnas sommarevenemanget Riverside Festival i Sibbo även i sommar. Förra sommaren var festplatsen Joensuun Tila och då fick festivalveckoslutet cirka 2 000 åhörare. Den kommande sommaren går evenemanget av stapeln 17–18 juli (fredag–lördag) och platsen är Söderkulla gårds parkområde.

Arrangörerna för evenemanget Riverside Festival 2020 är Riverside Festival Oy, Sibbo Företagare rf och Söderkulla gård. Även Sibbo kommun deltar och har reserverat parkområden runt gården för festivalen.

Sibbo kommunfullmäktiges ordförande och riksdagsledamot Heikki Vestman har lovat att agera som beskyddare för evenemanget i sommar.

–Det är fint att hela kommunen och hela Sibbo är med, ordnar och stödjer detta sommarevenemang. Med vårt motto ”PÅ PUBLIKENS BEGÄRAN RIVERSIDE FESTIVAL 2020, VI GÖR DET HÄR TILLSAMMANS I SIBBO” ger vi det här festivalveckoslutet i juli ny liv, säger verkställande direktör för Riverside Festival Oy Marko Ojanen.

Vicky Rosti, Paula Koivuniemi, Juniper Inc. och Renegades Revisited rockar i Sibbo

Festivalen 2020 i Sibbo är ett fyrverkeri av energiska uppträdare. Fredagskvällens drottning är Virve Vicky Rosti, och på lördag får man njuta av både Paula Koivuniemis och Erja Lyytinens uppträdanden.

Festivalen sparkas igång på fredag, då publiken får rocka loss med häftiga Juniper Inc. och banden Stenfors som leds av Jan ”Nasty Suicide” Stenfors.  Kvällen avslutas med Juho Pitkänen & Room Full of Hendrix som ger lyft åt Vicky Rosti kl. 22:30-24:00.

Lördag eftermiddag är det Borgå Big Band feat. Paula Koivuniemi och Mikko Leppilampi som står i tur att värma upp publiken. Kvällen fortsätter med en fläkt ifrån den stora världen, med Jimmy Lawson (USA), Harry Fontanas Rockabilly look (USA) och den brittiska The Renegades, banden som blev jättepopulär i Finland på 1960-talet. Även The Renegades Revisited feat. Graham Johnson & Esa Kuloniemi kör igen en sommaråktur med sin ”cadillac” i Finland och Sibbo. Lördagen avslutas med glans när världens främsta kvinnliga bluesgitarrist Erja Lyytinen med band uppträder kl. 22:30–24.00.

Inget mer – eller mindre – kan man begära när det är fråga om våra gemensamma Sibbokvällar i Söderkulla gårds park 17–18.7.2020.

Uppträdare på fredag (18:00–24:00):

JUNIPER INC.  – STENFORS – JUHO PITKÄNEN & ROOM FULL OF HENDRIX – VICKY ROSTI

Uppträdare på lördag (14.00–24.00):

BORGÅ BIG BAND FEAT. PAULA KOIVUNIEMI & MIKKO LEPPILAMPI – JIMMY LAWSON (USA) – HARRY FONTANA (USA) – RENEGADES REVISITED (UK) –  ERJA LYYTINEN

Festivalens arbetsgrupp:

Riverside Festival Oy Marko Ojanen (VD), Robi Nyman (uppträdarmanager, avtal), Marja Ojanen (styrelsemedlem, marknadsföring och catering), Timppa Paavola (synlighet, media, underhåll).

Sibbo Företagare rf ordf. Juhani Aalto och styrelsemedlem Miina Aalto.

Söderkulla gård Kosti Miinalainen och Riitta Kuosmanen.

Sibbo kommun, kulturtjänster (Anne Laitinen och Katja Sågbom) och evenemangets beskyddare, fullmäktigeordförande och riksdagsledamot Heikki Vestman.

Sibbobördiga idrottsföreningar Sibbo Vargarna och ÅIF (som båda också samarbetar i vårens marknadsföring och själva evenemanget).

”PÅ PUBLIKENS BEGÄRAN RIVERSIDE FESTIVAL 2020, VI GÖR DET HÄR TILLSAMMANS I SIBBO!”

Marko Ojanen & Arbetsgruppen Riverside Festival

myynti@riversidefestival.fi

RIVERSIDE FESTIVAL 17–18.7.2020

Fredag (17:30–24:00):

JUNIPER INC.  – STENFORS – JUHO PITKÄNEN & ROOM FULL OF HENDRIX – VICKY ROSTI

Lördag (14.00–24.00):

BORGÅ BIG BAND FEAT. PAULA KOIVUNIEMI & MIKKO LEPPILAMPI – JIMMY LAWSON (USA) – HARRY FONTANA (USA) – RENEGADES REVISITED (UK) –  ERJA LYYTINEN